Meest gestelde vragen over Boekloos

Voor welke onderwijsinstellingen is Boekloos en tot welke doelgroep richten jullie je?

Boekloos is gericht op het Voortgezet en Middelbaar beroepsonderwijs (MBO, ROC).  Wij richten ons tot leerlingen (VO), deelnemers (in MBO – ROC) en eventueel voor lesgevend personeel (docenten).

Wat is de rol van de onderwijsinstelling?

De onderwijsinstelling voert de regie. Zij bepaalt voor welke klassen het concept wordt uitgerold, doet een pre-selectie aan modellen, doet een verzoek rondom dienstverlening en verstrekt de brieven en informatie aan de ouders.

Wie gaat de overeenkomst voor het gebruik van de laptops aan?

De ouders/verzorgers (of bijvoorbeeld een opa of oma). De leerling/deelnemer kan dit ook zelf doen wanneer hij/zij ouder dan 18 is.

Voor hoe lang gaat een ouder de verplichting aan?

De contracttermijn is 2, 3 of 4 jaar as-a-service.

Hoe wordt het aanbod vastgesteld?

Het aanbod van devices en bijbehorende diensten wordt vooraf door ons vastgesteld met de school. Leerlingen hebben eventueel de mogelijkheid om de online Boekloos-test in te vullen op basis waarvan wij dan de beste match adviseren. Uiteraard is de leerling/ouder vrij om van dit advies af te wijken en toch een ander model te bestellen. Op www.boekloos.nl bieden wij de “algemene” matchtest aan. In overleg met de onderwijsinstelling kan een school-specifieke matchtest worden aangeboden waarin alleen de door de school geselecteerde modellen worden getoond.

Wat biedt Boekloos precies aan?

 • Laptop (4 niveaus van low end tot high end) van HP of indien gewenst andere merken (bv. Dell, Lenovo) met een verplichte hoes;
 • Uitlevering bij de leerling thuis of bij de school;
 • Swap systeem bij defecten;
 • Onderwijs-continuïteitsgarantie voor het waarborgen van de les.

Wat houdt de onderwijscontinuïteitsgarantie in?

De onderwijscontinuïteitsgarantie (OCG) is een uitbreiding boven op de fabrieksgarantie waar je als consument normaal gesproken al recht op hebt. De uitbreiding bestaat uit afhalen en terugbrengen van reparaties, vaste prijzen voor reparaties die niet vallen onder de fabrieksgarantie en het ter beschikking stellen van leenapparatuur via de onderwijsinstelling. Zo koop je dus niet alleen een laptop, maar is deze gedurende de looptijd ook altijd beschikbaar om onderwijs te
volgen. En de OCG maakt altijd onderdeel uit van de aanbieding door Boekloos, zowel bij koop als bij huur.

Hoe kan er besteld worden?

De leerling ontvangt via de school informatie over Boekloos en kan dan inloggen in de webshop om de bestelling te plaatsen. Er wordt per school een unieke webshop ingericht.

Zijn bestellingen bij Boekloos aanbestedingsplichtig?

Nee. De overeenkomst die we aan gaan is niet met de school, maar met ouders/verzorgers van leerlingen.

Wie is/blijft eigenaar van het device tijdens en na de looptijd?

Wanneer de ouders/verzorgers de laptop huren dan blijft Buyitdirect de eigenaar. De leerling/ouder betaalt alleen voor het gebruik van de laptop en de extra services. Wanneer de laptop gekocht wordt, dan wordt deze uiteraard direct eigendom van de ouders/verzorgers.

Is de sleeve – always on cover verplicht?

Ja, deze is verplicht en is standaard verwerkt in het aanbod. Door het meeleveren van een extra beschermhoes proberen we mogelijke schades zo veel mogelijk te beperken. Dat voorkomt onnodige uitval en bespaart de ouder de kosten van het “eigen risico”.

Is er al software geïnstalleerd als deze wordt uitgeleverd?

Ja, in overleg met de school is de laptop (Windows of Microsoft) klaar voor gebruik op de eerste schooldag.

Wat zijn de functionaliteiten en kenmerken van de modellen?

De aangeboden modellen chromebooks en notebooks zijn speciaal voor het onderwijs ontwikkeld en hebben de volgende specifieke functionaliteiten en kenmerken:

 • Solide behuizing inclusief rubberen stootrand en degelijke scharnieren;
 • Extra betrouwbaarheid door een vochtbestendig toetsenbord en mousepad;
 • Snelle, stabiele en optimale draadloze verbinding door middel van AC Wireless en dubbele antennes in het beeldscherm;
 • Batterij die beschikt over een long-life technologie. De ervaring leert dat de accucapaciteit pas na 1500 opladingen afneemt.

Is de aanschaf van de laptop verplicht via Boekloos?

Nee, maar samen met de scholen raden we dat wel sterk aan, zodat er een uniform en passend aanbod is voor de school en zodat we het beheer en onderhoud goed kunnen organiseren voor de onderwijsinstelling. Scholen mogen de aanschaf van laptops niet verplichten. Wel is het onderwijs content aan het digitaliseren en daardoor wordt er gevraagd aan leerlingen om in de lessen over een laptop te beschikken. Samen met de school helpen we ouders die dit niet kunnen financieren, waarbij het uitgangspunt is dat onderwijs voor alle leerlingen toegankelijk is.

Welke ICT-diensten kan Boekloos bieden om de laptop-gebruikers te ondersteunen?

 • Koppeling Google licentie of Pre-installatie – imaging Windows;
 • DOA check: dit is een check dat het apparaat daadwerkelijk opstart de eerste keer;
 • CMDB: opname in een Content Management DataBase. In overleg met de school zijn meerdere formats mogelijk;
 • Wi-Fi koppeling.

Wat gebeurt er als een leerling tussentijds (dus voordat de contractstermijn is afgelopen) de school verlaat?

Wanneer een leerling voortijdig de opleiding of onderwijsinstelling verlaat, wordt het contract kosteloos beëindigd. De gehuurde laptop wordt dan weer ingenomen. In het geval dat de laptop is gekocht door de ouders doet Buyitdirect een aanbieding om de laptop tegen een redelijke prijs weer terug te kopen.

Moet er een borgsom betaald worden?

Ja, er moet een borgsom betaald worden van € 50,00 bij het aangaan van het contract.

Wordt de leerling uiteindelijk eigenaar van de laptop?

Bij koop wordt de leerling eigenaar van de laptop en bij huur moet de laptop na afloop van het contract weer worden ingeleverd.

Kan de leerling de laptop overnemen na afloop van het contract?

We bieden de mogelijkheid voor de leerling/ouder om de laptop na afloop van het contract over te nemen. Wij doen op verzoek dan kort voor het aflopen van het contract een aanbieding tegen welk bedrag de laptop kan worden overgenomen.